USA ekspert: Midagi on Hiina juhtkonnaga lahti, arvatakse, et riigipea on haige

USA Hiina ekspert Gordon Chang ütles intervjuus telekanalile Fox, et midagi on lahti Hiina juhtkonnaga: nad käituvad nii, nagu nad tavaliselt ei käitu. Viirusel on lastud levida üle terve Hiina, liider Xi Jinping on kadunud ja arvatakse, et ta on haigestunud.

Chang ütles, et praktiliselt terve Hiina keskosa on lukku pandud, viiruse haripunkt on tõenäoliselt alles aprillis-mais ja viirus levib teistesse keskustesse. Hiina poliitiline süsteem on samuti halvatud, liider Xi Jinping on nädal aega olnud avalikkuse eest kadunud. Keegi ei tea, miks see nii on. Arvatakse, et ta tahab end haigusega seonduvast distantseerida, kuna ta teab, et see on ebaõnnestumine ja ta ei taha, et teda hakatakse süüdistama, või on ta võimu kaotamas, või kuulujuttude järgi on ta haige, tal on olnud insult. Keegi ei tea, mis täpselt lahti on, aga midagi on juhtunud.

Chang ütles, et midagi on Hiina kommunistliku tippjuhtkonnaga lahti, kuna nad käituvad nii, nagu nad tavaliselt ei käitu. Riigi juhtkond ja kohalikud juhid süüdistavad teineteist, mida tavaliselt ei ole. Tavaliselt avalikkuse ees nõnda musta pesu ei pesta. Samal ajal teavad hiinlased, et viirusele tuleb piir panna, kuna see kahjustab majandust. Hiina kütusetarbimine on kukkunud 20 protsenti, mis tähendab, et Hiina majandus on languses. Hiinas prognoositakse, et enne suve mingit paranemist ei toimu.

Chang ütles, et viirusel lasti levida üle terve Hiina ja nüüd ollakse valmis kasutama üleloomulikke meetmeid, et viirusele piiri panna, aga on juba tõenäoliselt liiga hilja. Viiruse levik on kontrolli alt väljunud, ütles Chang. Tema sõnul on uued nakatumised ja surma juhtumid üle terve Hiina, linnade sulgemised, asi on hull.

Kommentaarid
(Külastatud 780 korda, 1 külastust täna)