USA ekspert: koroonaviiruse oht pole möödas, Hiina infot ei saa usaldada

USA asjatundja Hiina küsimustes Dr Michael Pillsbury ütles, et koroonaviiruse oht pole kaugeltki möödas, kuna haigus pole jõudnud Hiinas veel haripunkti ning Hiina ametlikku infot ei saa usaldada.

Pillsbury ütles, et ta on veidi skeptiline Hiina uuringute osas, mille järgi tapab viirus ainult üle 80-aastaseid inimesi ja tervelt 15 protsenti neist. „Olen skeptiline selle info suhtes, mis Hiinast tuleb. Kui asi kontrolli alt väljub, siis on see suur pandeemia. Paljud surevad. Inimesed hakkavad süüdistama poliitikuid, kes ei võtnud asja tõsiselt,” ütles Hudsoni Instituudi Hiina strateegia direktor dr Michael Pillsbury.

Pillsbury ütles, et hea on see, et Hiina on lasknud sisse Maailma Terviseorganisatsiooni eksperdid, aga mitte USA terviseameti esindajaid. Hiina lükkas edasi enda parteikongressi. Hiinlased reageerivad ise nii nagu nad teaksid, et see on tõeliselt ohtlik haigus, nad on peatanud kogu elu ja liikumise Hiinas. Hiinlased võtavad ise asja väga-väga tõsiselt.

„Ma ei nõustu sellega, et see on madala ohuga ameeriklastele,” ütles Pillsbury. „Meil on praegu veel vähe juhtumeid, aga haigus pole kaugeltki kontrolli all veel isegi mitte Hiinas.” Pillsbury sõnul pole Hiina juhtkond veel reageerinud USA pakkumisele saata Hiinasse oma teadlased.

Kommentaarid
(Külastatud 580 korda, 1 külastust täna)