Tormituuled tõstsid merevee taseme Helsingis rekordkõrgele

Täna oli tormituulte tõttu näha Helsingis mitmel pool vaatepilti, mida varasemast ei mäletata. Tuul tõstis merevee taseme rekordkõrgele.

Helsingis Arabianrantas elav Päivi tunnistas, et midagi sellist pole ta veel varem näinud. Lisaks tuulele sadas mitmel pool vihma päeva jooksul 20-25 mm. Helsingis tuli 10 mm, mida on samuti palju, vahendab MTV.

Helsingi päästekeskuse andmetel oli veetase Helsingis 90 cm tavapärasest kõrgemal. Ohtlik piir on 1,3 m. Kui ületatakse kriitiline piir, siis hakkab päästekeskus  kaitsma hooneid nagu presidendilossi liivakottidega. Siis palutakse abi kaitsejõududelt.

Eile pealelõunal oli Helsingis merevee tase 50 cm tavapärasest kõrgem, mis tähendab, et ööpäevaga tõusis tase 40 cm võrra. Vaatamata veetaseme tõusule päästekeskus veel veekahjude kohta väljakutseid pole saanud, küll on tulnud tuulega seotud väljakutseid.

Ilm on tuuline veel öösel, homme pühapäeval tuul vaibub ja ka sadu jääb järgi. Täna, laupäeva õhtul on Soomes ligi 6000 majapidamist ilma elektrita.

Kommentaarid
(Külastatud 420 korda, 1 külastust täna)