Tamperes pandi varisemisohtlik maja keelu alla – sellist asja pole Soomes varem olnud

Tampere ehitusjärelvalve on kehtestanud varimisohtlikule majale kasutamise keelu. Keeld jõustus täna, teisipäeval.

Tamperes Kaarilas tekkis varisemisoht, kui maapind vajus alla otse maja seina ääres. Maapind varises ööl vastu esmaspäeva suure saju ajal, vahendab Yle.

Majas enam täna elanikke polnud, kuna seal sees elamine pole enam turvaline. Olukord paistab väga hull. Elanikke ei lasta sinna sisse vähemalt mitu nädalat. Ehitusjärelvalve jaoks on selline asi väga harukordne. Tegemist on teadaolevalt esimese sarnase juhtumiga terves Soomes.

Maja on ehitatud raudbetoonist vaiadele ja nüüd mõeldakse mida ette võtta. Praegu pole teada, millest varing on tekkinud ja kas see laieneb. Kui varing laieneb, võivad vaiad maja raskuse all murduda.

Asja uuriti ka kindlustuse vaatevinklist ning selgus, et ükski kindlustus Soomes selliseid juhtumeid ei hüvita. Maa vajumine on selline asi, mille tagajärjel tekkinud kahju kindlustus ei hüvita. Küll aga hüvitab kindlustus muid võimalikke kahjusid.

Juuri nyt: Sortumavaarassa oleva talo on asetettu asumiskieltoon Tampereella

Rivitalo on sortumavaarassa Tampereella. Tampereen rakennusvalvonta on asettanut sortumisvaarassa olevan talon asumiskieltoon. Kielto astui voimaan hetki sitten tiistaina. Tamperelainen kaksikerroksinen rivitalo on sortumavaarassa. Maa on sortunut aivan talon perustusten vierestä. Maat sortuivat talon juurelta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun satoi paljon. Aamulehden haastattelemien (siirryt toiseen palveluun) asukkaiden mukaan jo aiemmin sortumasta oli pieniä merkkejä.

Kommentaarid
(Külastatud 150 korda, 1 külastust täna)