Täbar lugu: Soome haridusminister ropendas otse-eetris, kui väitles põlissoomlaste juhiga

See on sõna otseses mõttes p**ajutt, ütles Soome vasakpoolsete juht ja haridusminister Li Andersson Soome riigitelevisiooni Yle saates A-Talk, kui väitles põlissoomlaste juhi Jussi Halla-ahoga kliima soojenemise teemal.

Halla-aho ütles, et Soome jaoks on hea, kui kliimaga seotud eesmärke ei suudeta täita. Halla-aho arvates ei suudeta kliima eesmärke täita, kuna valitsuse puudub üksmeel. Keskerakond püüab valitsuses seista väiksemate kohtade huvide eest ja kaitsta neid rohevasakpoolse mõtteviisi eest, mis suretab väiksemad kohad välja.

Selle peale ütles Li Andersson, et see on p**ajutt. Tema väitel ei saa öelda, et praeguse valitsuse poliitika oleks toonud kaasa väikeste kohtade väljasuremise.

Halla-aho arvates aga ei suuda valitsus oma kliimaga seotud eesmärke täita, kui pitsitatakse oma majas elamist ja autoga sõitmist. Need meetmed suurendavad Halla-aho väitel väljaspool suurtemaid linnu elavate inimeste kulusid. Samuti mõjub kliimapoliitika negatiivselt tööstuse konkurentsivõimele. Kui aga tõstetakse inimeste elamiskulusid, siis mõjutab see ka seda, kui kaugelt keskusest on inimesed võimelised tööl käima.

Kommentaarid
(Külastatud 477 korda, 1 külastust täna)