Taanis avastatud nakkuskahtluse tõttu asuti puhastama ka Helsingi-Vantaa lennujaama

Taanis tuvastatud ja Soomest tulnud hiinlanna nakkuskahtluse tõttu asuti puhastama ka Helsingi-Vantaa lennujaama. Naisel ilmnesid haigustunnused vahetult peale Kopenhaagenisse jõudmist.

Soome lennujaamade haldusfirma Finavia teatas, et hiinlanna lendas Sichuan Airlinesi lennuga Chengdust Helsingi kaudu Kopenhaagenisse. Lennuk maandus Helsingis kella 5 paiku reede hommikul ja jätkas lendu kella 7 ajal, vahendab Helsingin Sanomat.

Finavia on palunud juhiseid Soome terviseametist ja nüüd oodatakse neid. Finavia on omaalgatuslikult alustanud Helsingi lennujaama puhastamist. Käiakse läbi kõik kohad, kus hiinlanna võis lennujaamas liikuda, ning need paigad puhastatakse.

Finavia on võtnud ühendust ka Kopenhaageni lennujaamaga ja saanud sealt infot. Kopenhaagenis viidi naine Hvidovre haiglasse. Osa lennujaama 3. terminaalist suleti. Naiselt võetud proovide tulemused peaks selguma veel täna.

Hiinlanna oli pöördunud lennujaamas ametivõimude poole vahetult pärast oma kohvrite kättesaamist. Ta kandis näomaski.

Kööpenhaminaan Suomen kautta matkustaneella kiinalaisnaisella epäillään koronavirusta – Helsinki-Vantaalla puhdistetaan naisen käyttämiä reittejä

Osa Kastrupin lentokentästä Kööpenhaminassa on eristetty koronavirusepäilyn takia, kertovat muun muassa SVT ja Tanskan kansallinen tv-kanava TV2. Kiinasta tullut nainen sai virukseen viittaavia oireita pian sen jälkeen, kun oli saapunut lentokentälle. Ennen Kööpenhaminaan tuloaan nainen oli tehnyt välilaskun Suomeen. Matkustaja on lentänyt Sichuan Airlinesin lennolla Chengdusta Helsingin kautta Kööpenhaminaan, kertoo Finavia tiedotteessaan.

Kommentaarid
(Külastatud 424 korda, 1 külastust täna)