Streikivad elektrikud teenisid Soomes isegi rohkem kui need, kes tööl käisid

Elektrikute ametiühing maksis jaanuarikuus toimunud streigi ajal streikivatele elektrikutele erakordselt kõrget tasu – 200 eurot päevas. Seda oli rohkem, kui elektrikud oleksid tööd tehes teeninud.

Elektrikute ametiühing teatas jaanuari lõpus, et lõpetas kaks kuud väldanud streigi ettevõtetes Konecranes ja Uusikaupunki autotehas. Hiljem teatati streigi lõppemisest ka firmades SSAB, Outokumpu ja Turu laevatehas. Korraga streikis ligi 1000 töötajat. Veel neljapäeva streigiti Bolideni tehases Kokkolas, vahendab MTV.

Strteikijatele maksti erakordselt kõrget tasu 200 eurot päevas. 20 tööpäeva kohta said streikijad 4000 eurot kuus abiraha. Sellest lähevad maha maksud. Elektrikute keskmine töötasu on 3100-3400 eurot kuus. Sedasi said elektrikud streikides rohkem raha kui tööd tehes.

Ametiühingu info kohaselt oli eesmärk tagada elektrikute turvatunne, kuna oli ette teada, et streik tuleb pikk.

Kommentaarid
(Külastatud 281 korda, 1 külastust täna)