Soomlane Põhja-Itaalias: nagu sõda oleks

Inimesed krabavad poodidest praegu kõike, nagu sõda oleks käes, kirjeldab olukorda Põhja-Itaalias elav soomlane.

Soomlanna Eve on elanud Cavaria con Premezzo külas 30 üle aasta. Eile otsustas tema kodumaakond Lombardia sulgeda kõik koolid ja ametiasutused. Isegi kirikute ja eraisikute üritused on ära keelatud, vahendab MTV.

Paanika on suur, tunnistab Eve. Tema koduküla pole karantiinis, aga lähedalasuvad suuremad linnad on küll. Linnadest ei pääse välja ega sisse. Politsei peab valvet. Kui linna sisse minna, siis tagasi enam välja ei pääse.

Soomlanna sõnul on paljud inimesed hirmul. Televiisorist tuleb ainult saateid, kus loendatakse nakatunuid. Ametivõimud saadavad infot e-posti kaudu. Soomlanna arvates suurendab üha suurem informeerimine paanikat. Samas on teavitamine oluline ja see töötab hästi.

Eve püüab ise rahu säilitada, kuigi stjuardessina töötava tütre puhul on see raske. Praegu piisab hügieeninõuete täitmisest ning elu läheb edasi. Kõik aga nii ei arva. Isegi külapoest on ära ostetud kõik näomaskid ja paljud hügieenitarbed. On tunne nagu oleks sõda.

Hirm mõjutab ka inimeste argielu. Põhja-Itaalias on palju Hiina söögikohti ja poode, aga inimesed on hakanud neid kartma. Soomlanna poeg oli ühes Hiina söögikohas tööl, aga nüüd on ta töötu, kuna inimesed ei käinud seal enam söömas.

Kommentaarid
(Külastatud 1,168 korda, 1 külastust täna)