Soomes suri 42-aastane skandaalne meediaettevõtja Ilja Janitskin

Soomes suri ööl vastu tänast reedet kodus vähki skandaalse väljaande MV-lehti asutaja Ilja Janitskin. Ta oli 42-aastane.

Möödunud nädalal sai Janitskin teada kurva uudise, et tema vähki polnud võimalik enam ravida. Janitskin valis siit ilmast lahkumise kohaks oma kodu, vahendab Iltalehti.

Janitskin põdes vähki juba pikemat aega. Kolm aastat tagasi diagnoositi tal 4. astme soolevähk. See tuvastati pimesoolelõikuse käigus. Hiljem selgus, et kasvaja oli liikunud edasi lümfisõlmedesse. Pärast seda sõltus mehe elu tema haigusest ja talle tehti mitu operatsiooni. Haiguse ajal oli hetki, mil haigus andis järele.

Möödunud aasta augustis aga puhkes haigus uuesti. Viimasel ajal oli Janitskin osa ajast kodus, osa ajast Meilahti haiglas. Viimane kord sattus ta haiglasse hingamisraskuste tõttu. Janitskinist kirjutati ka raamatut.  Pärast tema surma aga sai raamatu projekt otsa.

Helsingi kohtus on pooleli protsess, milles Janitskinit süüdistatakse au haavamises ja rahvusgrupi vastu viha õhutamises. Need juhtumid on seotud väljaandega MV-lehti.

Janitskinil oma peret ei olnud. Lisaks vanematele leinavad teda sõbrad ning koer Rapido.

Ilja Janitskin, 42, on kuollut

Ilja Janitskin kuoli 42-vuotiaana syöpään. Kohutun MV-lehden perustaja Ilja Janitskin kuoli kotonaan torstain ja perjantain välisenä yönä. Uutisen vahvisti Iltalehdelle hänen lähipiirinsä. Viime viikolla Ilja Janitskin sai kuulla lääkäriltä lohduttoman uutisen. Hänen syöpäänsä ei enää voitu hoitaa ja lääkäri suositteli hänelle Terhokotia. – No just kävi lääkäri ja huomenna mahdollisesti pääsee vasta….

Kommentaarid
(Külastatud 381 korda, 1 külastust täna)