Soomes pandi vangi autot juhtinud mees, kes oli kirvega löönud tema taga sõitnud auto juhti

Kohus mõistis vanglakaristuse mehele, kes oli eelmise aasta 6. augustil peatanud oma BMW X6, läinud autost välja, avanud tagaluugi, võtnud sealt väikse kirve, läinud taga sõitnud Volkswageni juurde ja löönud kirvega taga sõitnud auto juhti.

Kohus mõistis selle teo eest 31-aastasele auto-ala ettevõtjale ühe aasta, kahe kuu ja 10 päeva pikkuse vanglakaristuse. Kannatanu kaelale tekkis verine haav, mis oli veresoonte lähedal ja ohtlik, vahendab Iltalehti.

Tegemist oli reaalse vanglakaristusega, sest mees oli ka varem vangi mõistetud. Lisaks peab süüdi mõistetud mees maksma kannatanule valu ja kannatuste eest 200 eurot, kuritegeliku rünnaku eest 2000 eurot ning õigusabikulud 1998 eurot.

Teol oli kaks pealtnägijat, kes istusid Volkswageni taga seisnud autos. Üks neist tegi mobiiltelefoniga pildi. Pealtnägijate väitel võttis mees midagi auto pagasiruumist, enne kui läks Volkswageni juurde. Nad nägid midagi „helepruuni”. Nad ei näinud aga BMW juhi käes olnud väikest kirvest.

Tunnistajad ei näinud ka seda hetke, mil BMW juht upitas end Volkswageni avatud küljeaknast sisse ja kirvega juhti lõi. Kohus jäi uskuma Volkswageni juhi juttu kirve ja sellega löömise kohta.

Süüalune ise ütles, et oli oma auto tagaluugi avanud kaugjuhtimispuldist kogemata. Ta polnud võtnud pagasiruumist midagi ja kirve asemel oli tal käes telefon. Tunnistajate väitel aga polnud mehel käes telefoni. Küll aga olid nad näinud kaks korda pagasiruumi juures käimist. Kohus juhtis tähelepanu sellele, et mees ei osanud seletada, miks ta pagasiruumi juures käis.

Süüaluse väitel oli ta sõitnud Volkswageni ette ja tulnud autost välja, et Volkswageni juhiga juttu ajada. Ta tahtis teada, miks Volkswagen tema järel sõitis ja tulesid vilgutas. Enne seda oli BMW juht aga teisi liiklejaid häirinud. Lisaks Volkswageni juhile märkasid ka teised liiklejad BMW imelikku sõidustiili Hollolankatul ja Hämeenlinnantiel.

BMW oli sõitnud Hollolankatul ühelt sõidurealt teisele, sõitnud korraga kahel sõidureal ning siis sõitnud teisele autole ette, nii et teise auto juht pidi järsult pidurdama. Vahepeal sõitis BMW väga aeglaselt. BMW oli nõnda ohustanud veel kahte autot, millest üks oli takso. Takso juht pidi samuti järsult pidurdama ja taksos olnud reisijad olid ohus. 31-aastane mees võeti kinni päev pärast juhtunut, ta polnud alkoholi tarvitanud.

Outo katuraivon purkaus Lahdessa – BMW-mies kiilasi eteen ja otti takakontista kirveen

Volkswagenia ajanut lahtelaismies tempasi itsensä viime hetkellä kirveen terän alta pois. Kaulaan tuli kuitenkin neljän sentin verinaarmu. Naarmu oli hyvin lähellä suuria verisuonia ja teko siten hyvin vaarallinen. BMW X6 -katumaasturia ajanut mies pääsi viiltämään pienellä kirveellään Volkswagenin sisälle, koska tuon auton kuljettajan puoleinen sivuikkuna oli ollut auki.

Kommentaarid
(Külastatud 540 korda, 1 külastust täna)