Soomes jääb esimest korda ära legendaarne suusamaraton Finlandia-hiihto

Soomes jääb esimest korda ära 1974. aastast alates korraldatud suusamaraton Finlandia-hiihto. Maraton pidi toimuma 22-23. veebruaril. 50 km suusasõidu start pidi olema Lahtis ja finiš Hollolas.

Maratoni on 47 aastat korraldatud ja nüüd tuli esimene ärajäämine, ütles korraldaja Marko Pousi. Sõidule oli jõudnud end registreerida 3000 suusahuvilist, vahendab Helsingin Sanomat.

Otsus tehti täna, esmaspäeva õhtul, kuna sai selgeks, et lumeolud ei võimalda maratoni korraldada. Pühapäeval alanud sula ja prognoositust tugevam vihm on rada oluliselt kahjustanud ning järgneva kümne päeva prognoos ei luba samuti midagi paremat. Laupäeval oli veel võimalus, et raja saab läbi sõita vabatehnikas, aga nüüd kustus ka see lootus. Pärast pühapäevast ja esmaspäevast sadu on lumi praktiliselt kadunud.

Möödunud, 2019. aastal osales Finlandia-hiihtol 5000 suusatajat. Tänavu oli jõudnud end registreerida 3000 huvilist. Otsus puudutab maratoni pikka distantsi, lasteüritused Tenava Finlandia ja Lasten Finlandia toimuvad nagu algselt plaanitud.

Finlandia-hiihto on peruttu ensimmäistä kertaa lumipulan takia, vesisateet ja myrsky viimeinen isku: “Valitettavasti kävi nyt näin”

Suomen suurin massahiihtotapahtuma Finlandia-hiihto on peruttu lumipulan takia. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun vuodesta 1974 lähtien käyty kilpailu joudutaan perumaan. “47 vuotta on tehty ja nyt tuli ensimmäinen peruutus. Valitettavasti kävi nyt näin”, sanoo Finlandia-hiihdon puheenjohtaja Raiko Pousi. Finlandia-hiihto oli määrä kilpailla 22.-23. helmikuuta. Lähtöpaikkana on ollut Lahden hiihtostadion ja 50 kilometrin reitti on käynyt Hollolassa.

Kommentaarid
(Külastatud 209 korda, 1 külastust täna)