Soomes ehitusel töötav eesti naine organiseeris Soome narkootikume

Soome ehitusfirmas juhtival kohal töötanud eesti naine sai Eestis vanglakaristuse narkootikumide omamises ja maaletoomises. Soomes elades oli naine organiseerinud suuri narkopartiisid Soome, aga ka Läti kaudu Eestisse.

See on juba teine juhtum lühikese aja jooksul, kus Soomes ehitusel töötav eestlane on seotud ulatusliku narkoäriga. Detsembris paljastas Eesti politsei 5-liikmelise Eesti ja Läti grupeeringu, kes varjasid Eestis asuvas garaažis ligi 70 kilo eri narkootikume, sealhulgas 54 kilo amfetamiini. Sellest grupist üks mees töötas Soomes ehitusel. Tegemist oli Eestis ühe suurima konfiskeeritud narkokogusega, vahendab Iltalehti.

Nüüd karistada saanud naine läks Soome kõigepealt tööle maalriks, aga tõusis sealt Soomes töötava Eesti ettevõtja äripartneriks. Selles ametis oli ta ka karistuse määramise ajal.

Naisele Eestis määratud 3 aasta ja 10 kuu pikkune vanglakaristus on tingimuslik 4-aastase katseajaga. Naine oli Soomes elades organiseerinud Soome suuri narkopartiisid. Narkootikumid viidi Soomes eelmise, 2019. aasta kevadel ja nende hulgas oli MDMA tablette ning GBL vedelikku.

MDMA-d tuntakse rohkem kui peotabletti Ecstasyt. GBL ehk gammabutüüralaktoon on nn korgijook. Naine ise narkootikume Soome ei vedanud, sellega tegelesid teised isikud. Soomes anti narkootikumid edasi isikule, keda pole suudetud tuvastada.

Eesti naine jäi vahele Eesti ja Läti piiril Iklas, kus Eesti piirivalve ta auto läbi otsis. Auto oli Soome registris. Ametivõimud leidsid autost 108,59 kilo korgijooki, mis oli toodud Hollandist. Korgijook oli pandud nelja 25-liitrisse kanistrisse. Kanistrid konfiskeeriti, aga korgijoogi kangust ei mõõdetud.

Eesti naine sai kergema karistuse, kuna tunnistas end süüdi ja seoses sellega määrati talle leebem karistus. Lisaks peab ta tasuma riigile 1 350 eurot ja õigusabikulud, kokku 1770 eurot.

Eestist Jürist leiti garaažist ligi 70 kg narkootikume, mis olid toodud Läti kaudu Hollandist. Lisaks amfetamiinile leiti garaažist 30 000 MDMA tabletti, mis kaalusid 10 kilo. Lisaks oli seal kaks kilo kokaiini. Grupeeringu Soomes töötav liige ei paistnud silma erilise varakusega, vaid vastupidi, ta hoidis eriti madalat profiili nii Eestis kui Soomes. Ta on töötanud pikemat aega Soomes ehitustel. Vabal ajal on ta olnud Eestis.

Viimase paari aastaga on Eestis jäädud vahele mitmete narkokuritegudega, kus süüalused on töötanud Soomes ehitustel. Näiteks Tartus sai karistada Lõuna-Eesti grupeering, kes müüs kokaiini tänaval ja klubides. Grupis oli kokku 14 meest ja kokaiini müüdi hinnaga 120-150 eurot gramm. Kõik mehed töötasid ehitustel kas Eestis või Soomes ja teistes Põhjamaades.

Suomessa rakennuksilla työskentelevä virolaisnainen organisoi massiivisia huume-eriä Virosta Suomeen – jo toinen tapaus lyhyen ajan sisään

Virolaisnainen ei ollut itse toimittanut huumeita Suomeen, mutta oli organisoinut tuonnin. Suomessa rakennusyrityksen johtotehtävissä toimiva virolaisnainen on saanut Virossa vankeusrangaistuksen huumausaineiden hallussapidosta ja maahantuonnista. Suomessa asuessaan nainen oli organisoinut suuria huume-eriä Virosta Suomeen, mutta myös Latvian kautta Viroon. Tämä oli toinen kerta lyhyen ajan sisään, kun Suomessa rakennuksilla työskentelevä virolainen on mukana laajamittaisessa huumausainerikoksessa.

 

Kommentaarid
(Külastatud 1,425 korda, 1 külastust täna)