Soomes algab esmaspäeval, 10. veebruaril tehnoloogiaettevõtetes streik, mis kestab mitu nädalat

Soomes algab esmaspäeval, 10. veebruaril kaks nädalat kestev streik tehnoloogiaettevõtetes, kuna ametiühingu Pro ja tööandjate esindajad kokkuleppele ei jõudnud.

Streik kestab kuni 23. veebruarini. Vaidlus puudutab tasuta tööd ehk nn kiky-tunde, millest töötajad tahavad lahti saada, aga millest tööandjad ei taha päriselt loobuda, vahendab Iltalehti.

Juhtivate töötajate ametiühing Pro teatas täna ka uuest streigist tehnoloogiaettevõtetes, mis algab 24. veebruaril kell 00.00 ja lõppeb 1. märtsil kell 23.59. Töötajad tahavad 3,3-protsendilist palgatõusu ja kiky-tundidest vabanemist, aga tööandjad tahavad jätta võimaluse töötajaid ilma tasu maksmata tööl kinni hoida. Töötajad leiavad, et tööandjate pakutud tingimused on praegusest veel kehvemad.

Teknologiateollisuuden työriitaan ei saatu ratkaisua – Ammattiliitto Pro hylkäsi esityksen ja ilmoitti lakkojen laajentamisesta ja jatkamisesta

Ammatiliitto Pro ilmoitti teknologiateollisuuden lakon laajentamisesta ja jatkamisesta. Ammatiliitto Pron hallitus hylkäsi perjantaina esitetyn sovintoesityksen, joten teknologiateollisuuden toimihenkilöiden lakot teknologiateollisuuden yrityksissä alkavat maanantaina 10. helmikuuta. Lakon on ilmoitettu jatkuvan kaksi viikkoa eli 23. helmikuuta saakka. – Sovintoesityksen selkeät puutteet liittyivät työaikaan ja sen sijoitteluun: niin sanotut kiky-tunnit säilyisivät osittain työehtosopimuksessa niin, että ansionmenetys toimihenkilölle olisi jopa suurempi kuin nykyisillä työaikamääräyksillä.

Kommentaarid
(Külastatud 371 korda, 1 külastust täna)