Soome väikelastel on puhkenud haiguse epideemia, mis pole gripp

Helsingi lastehaiglas võideldakse väikeste, kuu vanuste patsientide elu eest ja tegemist pole gripi, vaid RS-viirusega.

Gripipatsiendid on haiglas praegu vaid üksikud. Põhiliselt on probleeme ühe teise haigusega, mille epideemia praegu Soomes möllab. Selle viirusega on haiglas paarkümmend last, kellest neli on raskes seisus intensiivis, vahendab MTV.

RS-viirus on hingamisteede haigus, mis levib piisknakkuse teel. RS-viirus võib nakatada kõiki, aga eriti levib see väikestel lastel nagu vastsündinud ja imikud. Haiglasse jõuavad umbes kuu või paari kuu vanused lapsed.

RS-viirus on väikestele lastele raske haigus ja kui jääda sellega koju, võib tekkida hingamisteede ummistus. Haigust on lihtne märgata, kuna sellega on nina nii kinni, et ta pole võimeline sööma ega rinda imema. Siis tavaliselt minnakse lapsega arsti juurde ja tuvastatakse viirushaigus.

Kui laps on saanud RS-viiruse ja vaevused on tõsised, siis on vaja haiglas olla terve nädala. Selle viiruse vastu pole vaktsiini ega ka ravimit. Haiglas on ravi lihtne ja vanamoodne. Antakse hapnikku ja toetatakse hingamist, samal ajal imetakse hingamisteedest lima välja.

RS-viiruse saavad lapsed enamasti vanematelt õdedelt-vendadelt, vanematel lastel ja täiskasvanutel kulgeb RS-viirus nagu tavaline külmetushaigus. Selle viiruse eest pole mõtet tohtrite väitel lapsi isegi eraldi hoida, sest päris pudelis ei saa lapsi kasvatada.

Kommentaarid
(Külastatud 3,048 korda, 1 külastust täna)