Soome töömehed pääsesid Hiinast tulema – kui oleks palavik tõusnud, oleks sinna jäänudki

Hiinas Zibo miljonilinnas töötanud Soome pinnasepuhastuse töötajad pääsesid õnnelikult tagasi kodumaale. Kuuest mehest said kõik eelmisel nädalal tulema.

Meeste tulek Soome tundus juba võimatu, kui lennufirmad üksteise järel Hiina lende ära jätsid. Lennata õnnestus Hiina lennufirma lennukiga Shanghaist otse Helsingisse, vahendab Yle.

Üks meestest räägib, et kui oleks palavik tõusnud, siis poleks tulema saanud ja ilmselt oleks siis tulnud Hiinasse jäädagi. Neli meest on Rovaniemist, üks Torniost ja üks Joensuust.

Soome saabudes tabas mehi üllatus. Keegi polnud neist huvitatud, nad astusid lihtsalt Helsingis lennukist maha ja sõitsid edasi Rovaniemisse. Zibos, kus nad töötasid oli palaviku mõõtmine igapäevane asi. Palavikku mõõdeti hommikul tööle minnes, objektile jõudes, objektilt lahkudes ja poodi või hotelli minnes.

Hiinas haigus mehi ei hirmutanud. Haiguse saamine tundus vähetõenäoline. Muidu oli aga olukord väga imelik. Hirmutas see, et suured linnad pandi järsku kinni. Linnad olid nagu kummituslinnad ja see võttis kõhedaks.

Viiruse epitsenter Wuhan asub Soome meeste komandeeringukohast ligi 1000 kilomeetri kagusel. Zibo 5 miljoni elanikuga linn on Shanghaist ligi 800 kilomeetri kaugusel. Rongisõidu ajal Shanghaisse nägid mehed täiesti tühje linnu, mis võttis kõhedaks.

“Jos jonkun kuumeen olisi saanut, niin sinne olisi jäänyt” – lappilaiset komennusmiehet pääsivät kotiin kiinalaisesta miljoonakaupungista

Paluu näytti epävarmalta, kun monet yhtiöt peruivat Kiinan-lentojaan. Kiinassa Zibon kaupungissa maanpuhdistustöissä olleet suomalaiset komennusmiehet ovat kaikki päässeet turvallisesti kotiinsa. Kuuden miehen ryhmästä viimeinenkin pääsi lähtemään kaupungista viikko sitten. Miesten tulo lomajaksolle Suomeen alkoi näyttää epävarmalta, kun monet lentoyhtiöt peruuttivat jo varattuja lentoja. Lopulta viimeisenkin miehen onnistui päästä Suomeen.

Kommentaarid
(Külastatud 1,233 korda, 1 külastust täna)