Soome terviseamet kinnitas, et Soomes terveid linnu koroonaviiruse tõttu ei suletaks nagu Itaalias

Soome terviseameti terviseturvalisuse üksuse juht Mika Salminen ütles, et Soomes koroonaviiruse leviku tõttu terveid linnu ei suletaks nagu seda Itaalias tehakse. Ta peab Itaalia meetmeid ülereageerimiseks.

Koroonaviiruse puhul on tegemist esimese taolise epideemiaga Euroopas. Itaalias on juba kuus surmajuhtumit, viimane surnu oli vägihaige naine, kes haigestus haiglas. Nakatunuid on registreeritud sadades ja nende arv kasvab kiiresti. Itaalia reageeris tervete omavalitsuste sulemisega, vahendab Yle.

Kuigi olukord on Euroopas muutunud, peab Soome terviseameti terviseturvalisuse üksuse juht Mika Salminen Itaalias kasutusele võetud meetmeid liiga karmideks. Tema sõnul saavad itaallased varsti ise sellest aru. Salmineni väitel on Itaalias tehtud asju, mille puhul oleks enne tulnud mitu korda mõelda.

Salminen ütles, et inimeste liikumise piiramine ei anna häid tulemusi. Samas on tegemist Itaalia rahvaarvu arvestades väikse hulga inimestega. Salminen lisas, et Soomes sellist linnade kaupa inimeste liikumise piiramist ei tehtaks. Seda ei võimalda nakkushaiguste seadus. Selle asemel jäetakse Soomes ära üritusi ja piiratakse inimeste suhtlemist.

Soome välisministeerium andis täna välja hoiatuse, milles kutsub Itaaliasse reisimisel üles ettevaatlikkusele.

Suomessa ei voisi eristää kokonaista kaupunkia koronan takia – THL:n johtaja pitää Italian toimia ylimitoitettuina

THL:n terveysturvallisuusyksikön johtaja Mika Salminen pitää Italian määräämiä rajoituksia ylimitoitettuna. Pohjois-Italiassa levinnyt paikallinen koronavirusepidemia on saattanut Euroopaan uuteen tilanteeseen koronaviruksen suhteen. Asiantuntijat kokontuvat tänään illalla pohtimaan, miten asia vaikuttaa esimerkiksi maiden varautumissuunnitelmiin jatkossa. Kyseessä on ensimmäinen epidemia Euroopassa. Italiassa kerrotaan jo kuudennesta koronavirukseen kuolleesta. Yleisradioyhtiö RAI:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) kyse oli syöpää sairastaneesta naisesta.

Kommentaarid
(Külastatud 4,240 korda, 1 külastust täna)