Soome terviseamet jagab seoses koroonaviirusega juhiseid, mida teha, kui esinevad äkilised vaevused

Soome terviseamet jagab seoses koroonaviiruse nakkuseohu suurenemisega juhiseid, mida teha, kui tekitav äkilised vaevused.

Soome terviseameti info kohaselt on koroonaviirusse nakatumise oht suurenenud seoses viiruse esinemisega lisaks Hiinale veel Iraanis, Lõuna-Koreas ja Itaalias, vahendab MTV.

Lõuna-Koreas on tänase päeva seisuga üle 900 nakatumise juhtumi ja Iraanis ligi 60 juhtumit. Itaalias on juhtumeid üle 200. Soome terviseameti info kohaselt tuleks kahtlustada koroonaviirust, kui isik on saabunud viimase 14 ööpäeva jooksul Hiinast, Itaanist, Lõuna-Koreast või Itaaliast.

Põhja-Itaalia suusakeskused ei asu ohustatud piirkondades, lisaks pole teada suurenenud ohtu Milaano lennujaama kaudu lendamisega seoses.

Kui oled käinud neis piirkondades ning tekivad järsud hingamisteede haiguse nähud nagu palavik, köha ja hingeldus, siis tuleks võtta telefoni teel ühendust lähima haigla või tervisekeskusega. Köhides ja aevastades tuleks sulgeda nina ja suu korduvkasutatava taskurätikuga. Kasutatud taskurätik tuleb minema visata. Kui taskurätikut pole, tuleb köhida ja aevastada varrukasse, mitte käega suud katta.

Kommentaarid
(Külastatud 2,684 korda, 1 külastust täna)