Soome tankla kogenud töötaja pani aastatega kõrvale 183 000 eurot

Kohus mõistis Soome lõunaosas asuvas Teboili tanklas töötanud mehele pettuse eest tingimisi vanglakaristuse ja ühiskondlikult kasuliku töö.

Mees oli varastanud tankla tagant 183 000 väärtuses vara. Lisaks tekitas mees oma tegevusega firmale Oy Teboil Ab majanduslikku kahju 20 000 euro ulatuses, vahendab Iltalehti.

Süüdis mõistetud mees oli kogenud tanklatöötaja, kes vastutas tankla kassa eest. Kuriteod pandi toime aastatel 2008–2016. Mees oli maksnud klientide eest oma Teboili krediitkaardiga. Klientidelt saadud sularaha võttis mees endale. Oma kliendikaardiga aga sai ta sama ostu eest allahindluse. Nõnda sai mees vahe omale.

Kohus leidis, et nii oli mees teeninud vahelt 6280 eurot. See omakorda mõjutas tankla käivet ning tankla maksis tänu sellele emafirmale Oy Teboil Ab väiksemat tasu. Emafirma saamata jäänud tulu oli kohtu hinnangul 14 763 eurot.

Mehe tegevus oli salvestatud valvekaameratele, sealt tuli ka välja, et mees pani raha oma taskusse. Mees pani oma pangaarvele suure summas sularaha, kokku 490 755,70 eurot. Kohus leidis, et tanklast võetud summa oli 183 000 eurot.

Mehele mõisteti aasta ja 8 kuu pikkune tingimisi vanglakaristus. Lisaks peab mees tegema 90 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd. Mehelt mõisteti välja ka terve rida hüvitisi. Tanklale peab mees maksma 183 000 eurot koos viivisega ning Oy Teboil Ab-le 21 000 eurot koos viivisega.

Kokeneen huoltamotyöntekijän kaksoiselämä paljastui – anasti Teboilin kassalla 183 000 euroa vuosien varrella

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä kavalluksesta. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi eteläisessä Suomessa sijaitsevan Teboilin entisen työntekijän törkeästä kavalluksesta ehdolliseen vankeuteen ja yhdyskuntapalveluun. Miehen katsottiin anastaneen kyseiseltä huoltoasemayhtiöltä varoja 183 000 euron arvosta. Lisäksi mies oli toiminnallaan aiheuttanut Oy Teboil Ab:lle taloudellisia menetyksiä yli 20 000 euron edestä.

Kommentaarid
(Külastatud 614 korda, 1 külastust täna)