Soome siseminister tahab tuua Kreekas asuvast pagulaslaagrist lapsi sisse

Soome siseminister Maria Ohisalo tahab tuua Kreeka pagulaslaagrist sisse ilma vanemateta jäänud alaealisi lapsi. Siseministeerium on saanud ülesande tegeleda laagrist laste Soome toomisega.

Kreeka laagrites on kokku ligi 5000 ilma vanemateta last. Kreeka on palunud teistel liikmesmaadel vastu võtta vähemalt 1000 last. Prantsusmaa on lubanud vastu võtta 400 ja Saksamaa mõned liidumaad on samuti huvi ilmutanud, vahendab Yle.

Kreeka pagulaslaagrites on olukord raske ja puudus on nii toidust kui veest. Inimesed elavad telkides. Laagris pole korralikku arstiabi ning lapsed ei käi koolis. Paljud lapsed on haiged ja neil on vaimsed häired.

Soomes on laste Kreekast toomist alles hakatud arutama ja tähtaegu pole veel paika pandud. Ohisalo rääkis, et Soomel on heaoluriigina võimalus ja kohustus lapsi aidata.

Sisäministeri Ohisalo haluaa perheettömiä lapsia Kreikan pahamaineisilta pakolaisleireiltä Suomeen: “Meillä on valmius”

Sisäministeriö on selvittänyt alaikäisten, perheettömien turvapaikanhakijoiden vastaanottoa. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) haluaa Suomen ottavan vastaan perheettömiä alaikäisiä turvapaikanhakijoita Kreikan pakolaisleireiltä. – Sisäministeriölle on tehty pyyntö selvittää asiaa. Me olemme tehneet työn, ja sinänsä meillä on valmius vastaanottaa näitä lapsia vaikeasta asemasta ja pyrkiä auttamaan heitä, Ohisalo sanoo.

Kommentaarid
(Külastatud 491 korda, 1 külastust täna)