Soome siseministeerium kinnitas, et Vahemere äärest tuuakse 175 pagulast

Soome siseministeerium kinnitas, et Vahemere äärest ollakse valmis tooma sisse 175 pagulast. Tegemist on alaealiste ja muidu haavatavas seisundis inimestega.

Soome otsustas pagulased sisse tuua, et leevendada Vahemere ääres olevate laagrite olukorda. Peamiselt  on kavas tuua lapsed ja üksikvanemaga pered, kes on pärit kriisikolletest nagu Süüria ja Afganistan, vahendab MTV.

Pagulased on kavas tuua Kreekas, Küprosel, Maltal ja Italiaas asuvates pagulaslaagritest. Siseminister Maria Ohisalo ütles, et nõnda on võimalik aidata lapsi, kes on eriti raskes olukorras. Inimeste vastuvõtmisega seotud kulude hüvitamist on võimalik taotleda Euroopa Liidu migratsioonifondilt AMIF.

Soome tulnud pagulaste arv on aasta-aastalt langenud. 2019. aastal tuli Soome 2500 pagulast. See on isegi väiksem number kui oli enne pagulaskriisi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,139 korda, 1 külastust täna)