Soome naine Põhja-Itaalias: Olukord on hirmutav

Paljud poed on kinni ja need, mis lahti, nende taha tekivad pikad järjekorrad, kirjeldas olukorda koroonaviirusest räsitud Itaalia põhjaosas seal elav soomlanna.

Soomlanna Sanna on olnud alates reedest karaniinis väikses Casalpusterlengo külas, mis asub Milaanost 50 kilomeetri kaugusel. Üks viirusse surnud itaallane elas samas kohas, vahendab Yle.

Sanna rääkis, et külakese koolid, restoranid, kirikud ja enamus poode ning apteeke on suletud. Karantiin kestab praegustel andmetel vähemalt kaks nädalat, mille jooksul ei käi soomlanna tööl ega tema 7- ja 11- aastased lapsed koolis. Naine räägib, et nädalavahetusel oli plaanis sõita mäesuusareisile, aga see jäi ära. Kui nad helistasid hotelli ja olukorda seletasid, siis öeldi, et hotell ei saa neid vastu võtta.

Soomlanna rääkis, et käis täna esimest päeva pärast reedet väljas. Ta võttis vett külakese veevõtukohast ning ostis piima automaadist. Vaatamata karantiinile oli väljas siiski inimesi liikumas. Üksikute lahti olnud poodide juures oli inimesi mitmekümne meetrite pikkustes järjekordades seismas. Kohal oli ka politsei korraldamas, kui palju inimesi korraga poodi sisse lastakse. Inimesed kahmasid poest paaniliselt toitu.

Vaatamata karmidele meetmetele on meeleolu külas küllaltki rahulik. Ametivõimude otsuste kohta saab infot internetist. Sanna tunnistas samas, et olukord on hirmutav ja kuigi tal haigusnähtusid ei ole, siis ei tea kunagi, millal võib haigestuda. Mitmed tuttavate tuttavad on saanud nakkuse.

Suomalaisnainen koronakaranteenissa Pohjois-Italiassa: “Kyllä vähän ahdistaa”

Useimmat kaupat ovat kiinni, joten auki oleviin muodostuu pitkiä jonoja, kertoo Ylen tavoittama Italiassa asuva suomalaisnainen. Suomalainen Sanna Lapiolahti perheineen on ollut perjantaista asti karanteenissa kotonaan Pohjois-Italiassa, Casalpusterlengon kylässä noin 50 kilometrin päässä Milanosta. Toinen Italiassa koronavirukseen kuolleista uhreista on myös kotoisin tältä paikkakunnalta.

Kommentaarid
(Külastatud 4,367 korda, 1 külastust täna)