Soome ministritele ja parlamendi esimehele tellitakse uued hübriid-BMW-d

Soome ministrid ja parlamendi esimees saavad omale uued laetavad neljarattaveoga hübriidautod. Ministritele tellitakse 9 autot BMW 530e xDrive hinnaga kokku 581 649,76 eurot.

Auto suudab ühe laadimisega läbida 50 kilomeetrit, talvel poole vähem. Lisaks ministritele sõidavad uute autodega ka teised ministeeriumite juhid, vahendab Ilta-Sanomat.

Ministrid on Soomes ka varem BMW-dega sõitnud. Lisaks on olnud kasutusel Volvon S90, Mercedes-Benz E-klass ja Audi A6. Parlamendi esimees saab enda käsutusse pikema kerega mudeli BMW 745Le xDrive, mille hind on 106 361,70 eurot. 7-seeria BMW kiirendab nullist sajani 5,2 sekundiga ja tippkiirus on 250 km/h.

Parlamendile soetatakse lisaks veel elektriauto Volkswagen e-Golf, mille maksumus on 25 710 eurot. Lisaks autodele rajatakse asutuste juurde ka 37 laadimispunkti, mille maksumus on 142 420 eurot.

Tällaisia ovat uudet ministeriautot – puhemiehelle hankittiin hulppea luksusbemari

Valtioneuvoston kuljetusryhmälle on tilattu yhdeksän kappaletta BMW 530e xDrive töpseliautoja. Hankinnan myötä autojen kokonaismäärä kasvaa. Muun muassa ministereitä kyyditsevälle valtioneuvoston kuljetusryhmälle on tilattu yhdeksän kappaletta uusia nelivetoisia BMW 530e xDrive töpselihybridiautoja, yhteishinnaltaan 581 649,76 euroa. Hankittujen autojen toimintamatka sähköllä on täyteen ladattuna enimmillään noin 50 kilometriä ja talvella tästä noin puolet.

Kommentaarid
(Külastatud 174 korda, 1 külastust täna)