Soome Kela hüvitab täies ulatuses karantiiniga saamata jäänud tulu, aga välismaal olles võib see olla keerulisem

Soome sotsiaalkindlustusamet Kela hüvitab viirushaiguse tõttu kehtestatud karantiiniga seoses saamata jäänud tulu täies ulatuses, aga vaid siis, kui on täidetud vastavad tingimused.

Karantiinis olev isik vajab arstilt tõendit töölt eemaloleku vajaduse kohta. Kui karantiin on välismaal, siis on asi keerulisem. Kelal pole veel välja töötatud korda, mis saab siis, kui karantiin on välismaal, vahendab MTV.

Praegu käivad Kela andmetel arutelud, mida sellisel puhul teha, kui karantiin on välismaal. Töötatakse välja korda, millise välismaa ametkonna kinnitust on vaja selleks, et välismaal oleva karantiini eest hüvitist maksta.

Seni on nakkustega seotud hüvitist taotletud Kela käest väga vähe. Möödunud, 2019. aasta eest on hüvitist makstud vaid 120 inimesele, kulud olid 320 000 eurot. Uue koroonaviirusega seotud kulusid ei osata prognoosida. See sõltub, kas ja kuidas jõuab viirus Soome. Tegemist võib olla suure hulga inimestega. Nakkusega seotud toetused makstakse välja sarnaselt teiste haigushüvitistega. Kui aga raha ei jätku, siis võib hüvitiste väljamaksmisega tekkida raskusi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,478 korda, 1 külastust täna)