Soome keemiatööstuse ametiühing jõudis kokkuleppele – tasuta töötunnid kaovad, palgatõus 3,3 protsenti

Soome keemiatööstuse esmaspäeval algama pidanud streik jääb ära, kuna tööandjatega jõuti kokkuleppele, et tasuta ehk nn kiky töötunnid kaovad ja palgatõus on 3,3 protsenti. Uus kokkulepe kehtib kuni 2021. aasta 31. detsembrini.

Keemiatööstuse ametiühing ühendab 11 500 töötajat. Kokku kaob aastas 24 tasuta kiky töötundi, millistena need kunagi kehtestati, vahendab Iltalehti.

Kokkulepe tähendab seda, et tööstusettevõtete osas jääb esmaspäeval, 11. veebruaril algama pidanud kahenädalane streik ära. Streik pidi algselt algama juba jaanuari lõpus, aga tööminister Tuula Haatainen lükkas seda kahe nädala võrra edasi.

Uus kokkulepe kehtib keemia, nafta, gaasi ja petrokeemia tööstusele ning plastitööstusele ja keemiatööstuse lepingulistele valdkondadele.

Kommentaarid
(Külastatud 463 korda, 1 külastust täna)