Soome ilmakaardid on nii punased, et meteoroloogid ootavad juba kevadet

Talvepuhkusele minejate jaoks Soome lõunaosas midagi rõõmustavat ei ole. Pikem prognoos näitab juba kevade saabumist.

Käesoleva nädala lõpus on suurem pakane Lapimaal. Samal ajal on Soome kesk- ja lõunaosas ilm soojem, 0-kraadi juures. Talvine suusapuhkus algab juba nädala lõpus ja paljud on sunnitud sõitma põhja poole, vahendab MTV.

Lund on Soomes mitmel pool, aga Soome lõuna- ja keskosas on sulailm. Suusatama on kindlam sõita Soome idaossa või põhja poole. Lapimaal on lund üle meetri jagu ja seda jätkub veel pikaks ajaks.

Pikem kuuprognoos lubab aga juba kevade tulekut. Järgmised neli nädalat on ilma seisukohalt punased üle terve Euroopa, mis tähendab, et ilm on keskmisest soojem. Praegu on seis selline, et talve ei paista enam kusagilt. Selleks, et talv tuleks, peaks juhtuma midagi väga ootamatut.

Kommentaarid
(Külastatud 617 korda, 1 külastust täna)