Soome ajaloo suurim tehing kukkus läbi

Soome ajaloo suurim tehing kukkus viimasel hetkel läbi, sest teine osapool nõudis liftitootjalt Kone hiiglaslikku ettemaksu, muutes tehingu liialt riskantseks.

Soome liftitootja Kone kinnitas jaanuari lõpus, et tegi pakkumise Saksamaa konkurendi ThyssenKruppi liftiäri omandamiseks. Pakkumise suuruseks on hinnatud 17 miljardit eurot. Ent viimasel hetkel jäi tehing katki, sest Kone keeldus maksmast 2,5 miljardi euro suurust ettemakset, vahendab Yle.

Kone juhataja Henrik Ehrnrooth ütles, et ettevõtte jaoks oli risk liiga kõrge. „Oleksime pidanud tegema ettemakse kohe lepingu allkirjastamisel, kuid Kone oleks saanud omandiõiguse alles ligi aasta hiljem. Kui ThyssenKrupp seda perioodi üle ei elaks, oleksime selle 2,5 miljardit kaotanud,” ütles Ehrnrooth.

Pressiteates märkis Kone, et tehing oleks olnud kasulik, ent õiglase hinna eest. „Kone usub endiselt, et koostöö ThyssenKruppi liftitehnoloogia äriga oleks olnud strateegiliselt kasulik, kuid peame tehingute tegemisel silmas pidama aktsionäride, töötajate ja klientide huve,” teatas ettevõte.

Tegemist oleks olnud Soome ajaloo suurima tehinguga, mis ületaks ligi miljardi euroga 2015. aasta tehingut, mil Nokia ostis Alcatel-Lucenti.

Kone vetäytyi Thyssenkrupp-kaupasta

Thyssenkrupp jatkaa neuvotteluja kahden muun tahon kanssa. Thyssenkrupp on hylännyt Koneen ostotarjouksen. Thyssenkrupp jatkaa neuvotteluja kahden muun tahon kanssa. Myös Kone kertoo tiedotteessaan vetäytyneensä keskusteluista Thyssenkruppin kanssa liittyen Thyssenkruppin hissiliiketoimintojen ostamiseen. Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat! Siirry tilaamaan Rs-virus Mot Ilmasto-jenni Ilmasto-jenni

Kommentaarid
(Külastatud 217 korda, 1 külastust täna)