Segadus Hiina arsti surmaga: sekkusid Hiina võimud ja käskisid öelda, et mees on elus

Eile, neljapäeval teatasid Hiina infokanalid, et viiruse eest esimesena hoiatanud legendaarne arst Li Wenliang on surnud. Selle peale läksid inimesed pöördesse ja valasid oma viha välja Hiina valitsuse peale, kuna valitsus oli arsti info edastamise eest vahistanud ja teda ähvardanud. Arsti sunniti vaikima.

Kui Hiina kohalikus sotsiaalmeedias Weibo paisus valitsuse-vastane pahameeletorm, siis sekkus Hiina valitsus ja käskis edastada sõnumi, et arst on elus. Nõnda muudetigi esialgset infot ja väideti, et arst on elus, vahendab BBC.

Täna, reedel aga teatasid Hiina infokanalid uuesti, et arst on siiski surnud. Selline meediamäng ja kemplemine näitab, et Hiina võimud on paanikas ja kontrolli haiguse leviku üle kaotanud. Võimud kardavad võimust ilma jääda, sest võimude sekkumise tõttu ei antud ohtliku viiruse kohta õigeaegselt infot ning lasti see levima, lootuses, et see suudetakse kontrolli alla saada ja info kuhugi ei jõua. Nüüd on aga viirus kandunud üle terve Hiina ja kõik suuremad keskused on Hiinas seoses viirusega kinni pandud. Hiina võimud üritavad infot kinni hoida ja inimesi mõjutada, nagu seda on varem korduvalt tehtud, aga ka see ei õnnestu eriti hästi praegusel interneti-ajastul.

Coronavirus ‘kills Chinese whistleblower doctor’

A Chinese doctor who tried to issue the first warnings about the deadly coronavirus outbreak has died of the infection, Chinese media say. Li Wenliang was working as an ophthalmologist at Wuhan Central Hospital when he sent out a warning to fellow medics on 30 December.

Kommentaarid
(Külastatud 378 korda, 1 külastust täna)