Rahapesu Hiina moodi: viiruse hirmus on hakatud sularaha läbi keetma (lisatud video)

Sotsiaalmeedias levib video, kus on näha, kuidas Hiinas keedetakse potis sularaha. Teadaolevalt on tegemist ettevõtjatega, kes nakatumise hirmus raha läbi keedavad.

Hiina valitsus on andnud korralduse vana sularaha hävitada. Selle asemel võetakse kasutusele täiesti uus raha. Rahatrükk pandi käima juba mitu kuud tagasi, mis näitab, et Hiina valitsus oli viirusest ja selle levikust teadlik palju varem kui sellest avalikkust teavitati.

Teadaolevalt olid esimesed avalikuks tulnud nakatumised Hiinas juba detsembri alguses. Viirus võis levima hakata veelgi varem, juba novembrikuus. Viiruse levikut hoiti pikka aega vaka all, kuni see üle terve Hiina levis, nii et praegu on karantiinis ligi 800 miljonit inimest.

Kommentaarid
(Külastatud 301 korda, 1 külastust täna)