Raadio Vaba Aasia: Hiina propaganda edastab valeinfot Tiibeti vabatahtliku meediku mineku kohta Wuhani kriisikoldesse

Hiina riigimeedia andis teada, kuidas noor Tiibeti meedik läks vabatahtlikult appi Wuhani kriisikoldesse. Sellest tehti isegi terve telesaade, kus väideti, et kui haiglas küsiti, kes tahab minna, siis tõstis noor medõde ise käe püsti. Kõik kolleegid olid olnud üllatunud.

31-aastase haiglaõe Choegyi Dolma kohta väideti veel, et kõik tema pere liikmed olid viirusekoldesse minekuga nõus. Naine ise rääkis riigitelevisiooni saates, kuidas ta pidi jätma koju maha väiksed lapsed, aga kuna ta on meditsiiniõde, siis saab ta aru riigi vajadustest ning Wuhani inimeste abistamisega aitab ta ka oma lapsi, vahendab Raadio Vaba Aasia.

Kuivõrd naise lugu levis Tiibetis, siis võttis Raadio Vaba Aasia Tiibeti toimetaja ühendust naise perekonnaga ja uuris tema mineku kohta. Selgus, et asi polnud üldse nii nagu Hiina meedia seda kajastas. Naise minek Wuhani polnud vabatahtlik, vaid talle anti ülevalt poolt käsk. Pere liikmed said asjast teada, kui naine oli juba läinud ja nad on praegu tema pärast väga mures.

Kohalikud hiinlastest õed ei soovinud minna ja nad tõmbasid isegi liisku, aga isegi siis ei leitud kedagi, kes tahaks minna. Tiibeti õele anti pärast seda käsk minna.

Hualongi maakonna haiglast öeldi, et Wuhani saadeti kaks medõde. Küsimusele, kas see toimus vabatahtlikult vastati, et see võis toimuda vabatahtlikult. Kui küsiti, kas selleks tõmmati liisku, siis pandi toru ära.

Tiibeti autonoomses piirkonnas on kokku 36 COVID-19 koroonaviirusesse nakatunut, neist noorim on 3-aastane ja vanim 72-aastane.

Chinese Propaganda Featuring Tibetan Nurse Debunked as COVID-19 Cases Increase

A Chinese state TV effort to turn a Tibetan nurse from a remote corner of Qinghai province into a heroic volunteer fighting the coronavirus in Wuhan fizzled this week when her relatives said she was ordered to go to the epicenter of the epidemic in Hubei province.

Kommentaarid
(Külastatud 312 korda, 1 külastust täna)