Põnev võrdlus: koroonaviirus on kordades ohtlikum kui SARS

Koroonaviirust on võrreldud Hiinas 2003. aastal möllanud SARS-iga ja väidetud, et koroonaviirus on nagu SARS.

Võrdlev graafik aga näitab, et SARS on koroonaviiruse kõrval süütu poisike. Omal ajal peeti SARS-i väga ohtlikuks ja see on siiani üks ohtlikumaid nakkushaigusi maailmas. Graafikus tähistab sinine joon koroonaviirust ja punane joon SARS-i.

Juba praeguste andmete alusel on koroonaviirus 1 kuuga tapnud palju enam inimesi kui SARS-i suri 8 kuu pikkuse epideemia jooksul. SARS-i levikut õnnestus Hiina võimudel piirata, aga koroonaviiruse oma mitte. Spekuleeritakse, et koroonaviiruse puhul on tegemist Hiina sõjaväe laborist valla pääsenud biorelvaga, mille eesmärk ongi inimesi tappa. SARS-i puhul spekuleeriti sama, et see oli laborist välja pääsenud biorelv.

Samas heideti juba SARS-i epideemia ajal Hiinale ette suletust ning info moonutamist ja varjamist. Nüüd koroonaviiruse ajal pole Hiina kommunistlik valitsus oma vigadest õppust võtnud ja tagajärjed on kohtutavad mitte ainult Hiina, vaid terve maailma jaoks.

Kommentaarid
(Külastatud 372 korda, 1 külastust täna)