Politsei uurib Helsingis pangakontori akendesse autoga sõitmise juhtumit, auto oli korras

Helsingi politsei kahtlustab 1950ndatel aastatel sündinud naist pangakontori akendesse sisse sõitmises. Juhtum oli 21. jaanuaril kella 13.50 ajal Munkkivuori kaubanduskeskuse juures. Politsei uurib asja kui liikluse ohustamist.

Kui politsei kohale jõudis, oli auto nina sõitnud panka sisse. Kohal olid päästekeskuse ja kiirabi üksused, aga keegi õnnetuses vigastada ei saanud.

Naine ütles sündmuskohal politseile, et oli sõitnud mööda Raumantied Munkkivuori kaubanduskeskuse parkla suunas, kui autos oli millegipärast gaasipedaal kinni jäänud. Kahtlusalune naine ütles, et kõik käis nii kiiresti, et ta ei jõudnud midagi teha. Ta oli sõitnud otse vastu pangakontorit. Eeluurimisel ei osanud naine öelda, millist pedaali ta oli vajutanud ja miks auto panga akendesse sööstis. Naise väitel oli kiirus enne auto üle kontrolli kaotamist 20-30 km/h.

Eeluurimise käigus tehti kindlaks, et auto muutus pärast õnnetust kasutuskõlbmatuks. Auto esimene stange oli täiesti katki ja mõlemad turvapadjad olid läinud lahti, aga pedaalid olid täiesti terved. Politsei ei leidnud pedaalide juurest midagi, mille tõttu oleks võinud pedaalid kinni kiiluda ega ka muud auto tehnilist viga, mis oleks võinud põhjustada õnnetuse.

Juhtunu ajal pangakontori juures olnud inimese väitel oli auto tulnud mööda Raumantied ja vahetult enne parklasse keeramist, ligi 10 meetrit enne majaseina ei aeglustanud auto kiirust, vaid sõitis otse vastu panga akent ja sellest läbi.

Olukord oli ohtlik ja oleks võinud lõppeda väga kurvalt. Juhtum oli keset päeva ja inimesi oli liikumas palju. Õnneks polnud just sel hetkel kedagi panga akna ees ega ka pangas sees akna all. Politsei võttis kahtlusaluselt juhtimisõiguse. Eeluurimine on peaaegu valmis ja asi läheb edasi prokuratuuri süüdistuse esitamiseks.

Kommentaarid
(Külastatud 113 korda, 1 külastust täna)