Õpetlik video Hiinast, kust on näha, mis tingimustes meedikud töötavad

Hiina riigimeedia on üles pannud video selle kohta, mis tingimustes töötavad sealsed meedikud. Videost on näha, kuidas meedikud peavad toime tulema väga keerulises olukorras.

Wuhani Tongji haigla COVID-19 patsientide hingamisaparaatide tiimis on kokku pandud 18 anestesioloogi 5 haiglast. Üks arst selgitab, et kui avada patsiendi suu, võib sealt õhku välja paiskuda. Tavaolukorras kannavad arstid ainult ühte paari kindaid ja tavalist kitlit. Praeguses olukorras tuleb selga panna kolm kihti rõivastust ja kindaid.

Medõde räägib, kuidas arstid võitlevad surmaga. Kaitserõivastuses on väga palav, nii et ajab higistama. Energiat tuleb hoida. Haigete osakonda saab siseneda ainult kaitserõivastuses. Töö ajal on meedikute nägu väga lähedal patsiendi ninale ja suule. Võrreldes teiste arstidega on anestesioloogide töö kõige ohtlikum. Vastavalt ohule on ette nähtud ka rõivastus.

Anestesioloogid on haiglas jagatud kahte gruppi. Üks grupp on vaheldumisi öistes ja päevastes valvetes. Teine grupp on ööpäevaringne, et valmis olla erinevateks stsenaariumiteks. Rekord on 9 patsiendi hingamisaparaadi alla panek 24 tunni jooksul. Vahetused on meedikutel tihti 24 tunni pikkused ja patsientide olukord võib kiiresti halveneda. Vahel tuleb väljakutse une ajal ja siis tuleb haiglasse kiirustada.

Eriti raske on nende patsientide olukord, kelle hingamine on seiskunud, neid tuleb kiiresti intubeerida, mõne minuti jooksul. Arstid näevad praegu väga palju raskes seisus patsiente ja surmasid. Ent arstid ei tohi lasta end sellest häirida, vaid peavad oma tööd jätkama.

Kommentaarid
(Külastatud 594 korda, 1 külastust täna)