Mis saab, kui koroonaviirus hakkab Euroopas levima – miljonid peavad koju jääma

Kui koroonaviiruse juhtumite arv peaks kasvama, siis soovitatakse koju jääda kõigil, kel on gripi-laadsed sümptomid. See tähendab miljoneid inimesi.

Gripilaadsete sümptomitega soovitatakse inimestel jääda koju kaheks nädalaks karantiini. Suurbritannias lõpetatakse patsientide testimine siis, kui juhtumite arv tõuseb üle 100. Praegu on tuvastatud Briti saartel 9 nakatumist, neist viimane nakatumine toimus Prantsuse Alpides, vahendab Sunday Telegraph.

See võib tekitada paraja kaose töökohtadel, kui inimesed end massiliselt mitmeks nädalaks vabaks võtavad. Viiruse sümptomid võivad olla kuiv köha, palavik ja väsimus – need sümptomid esinevad ka tavalise gripi ja külmetushaiguse korral.

Suurbritannias on otsustatud, et patsientide testimine koroonaviiruse suhtes lõpetatakse, kui juhtumite arv kasvab üle 100 ja on tõendeid haiguse leviku kohta riigis. Praegu on Briti haiglates ette valmistatud eraldi „isolatsioonikapslid” neile, kel on haigus tuvastatud ja keda hoitakse eraldi. Kui aga viirus levib laiemalt, siis kaotab selline haigete isoleerimine mõtte.

Praegu on Suurbritannias testitud üle 700 patsiendi päevas ja võimekus on testida 1000 inimest päevas. Praegused meetmed on suunatud sellele, et haiguse levikut piirata ja sellega aega võita.

Exclusive: Millions to be told ‘stay at home’ if coronavirus continues to spread

Anyone suffering flu-like symptoms could be ordered to “self-isolate” for a fortnight if the number of coronavirus cases in the UK hits the hundreds, in what would be a dramatic shift in Government strategy.

Kommentaarid
(Külastatud 918 korda, 1 külastust täna)