Merel mitu päeva seigelnud üle 2000 reisijaga viirusekahtlusega laev sai lõpuks loa maabuda Cabodias

Üle 2000 reisijaga kruiisilaev MR Westerdam, millele keelati koroonaviiruse kahtluse tõttu sisenemine sadamatesse sai lõpuks loa maabuda Cambodias.

Enne seda oli laevale ära öeldud viiest sadamast. Praegu Jaapanis sadamas karantiinis oleval kruiisilaeval on enam kui 200 nakatunut, aga Westerdamil pole teadaolevalt ühtegi, vahendab BBC.

Teisipäeval püüdis laev siseneda Bangkoki, aga sealt öeldi ära. Tai laevastiku alus eskortis reisilaeva sadama piirkonnast välja. Edasi võttis laev suuna Cambodiasse ja maabus sealses Sihanoukville sadamas.

Westerdam kuulub USA firmale Holland America Line ja laev alustas teekonda Hong Kongist 1. veebruaril koos 1455 reisija ja 802 meeskonna liikmega pardal. Kruiis pidi kestma 14 päeva ja selle aja jooksul olid laeva varud ammendunud. Lisaks Taile ütlesid laeva vastuvõtmisest ära Taiwan, Guam ja Jaapan.

Laeva kapten Vincent Smit ütkles, et Sihanoukville sadamas lastakse võimudel laeva peal olnud inimeste tervist kontrollida. Reisijatel on võimalik laevast lahkuda ja sõita oma kodumaale pealinnast Phnom Penh’ist. Cambodiale avaldas laeva vastuvõtmise puhul tänu Maailma Terviseorganisatsioon.

Jaapanis Yokohama sadamas on praegu karantiinis suur kruiisilaev Diamond Princess, kus on tuvastatud üle 200 nakatunu. Kõiki reisijaid pole veel kontrollitud ja see number võib tõusta.

Cruise ship rejected by five ports docks at last

A cruise ship that was stranded at sea, because ports were worried about passengers bringing coronavirus, has been allowed to dock in Cambodia. The odyssey of the MS Westerdam saw it turned away by five places in Asia.

Kommentaarid
(Külastatud 409 korda, 1 külastust täna)