Lõuna-Korea kehtestas ülikarmid meetmed koroonaviiruse leviku tõkestamiseks: miljonid inimesed karantiinis üle terve riigi

Lõuna-Korea tõstis seoses koroonaviiruse kiire levikuga ohutaseme kõrgeima, punase tasemeni, kuna viimse 5 päevaga on nakatunute arv kasvanud 20 korda. Miljonid inimesed on pandud kodudesse karantiini.

Kokku on Lõuna-Koreas 602 nakatunut, neist enamus seotud Daegu linnas asuva kirikuga, vahendab Bloomberg.

Lõuna-Korea pealinnas Seoulis on nakatunute arv kerkinud juba 383 peale ja kardetakse arvu kiiret kasvamist. Lõuna-Korea president Moon Jae-in andis ametnikele korralduse kasutada kõige karmimaid võimalikke meetmeid viiruse leviku tõkestamiseks. Elanikele antakse koroonaviiruse levikust ja ohust teada mobiilisõnumite kaudu.

Daegu linnas oli Shincheonji Jeesuse kiriku koguduse 61-aastane liige haigestunud 10. veebruaril, aga sellele vaatamata osales naine veel neljal jumalateenistusel. Teadaolevalt on üle 300 nakatunu seotud just selle kirikuga. Lisaks on 1240 inimest sellest kirikust kaevanud haiguse sümptomite üle.

Kaardilt on näha, et nakatumised on jaotunud üle terve Lõuna-Korea.

Kommentaarid
(Külastatud 888 korda, 1 külastust täna)