KUUM: Viiruse tõttu on Hiinast Soome tulemata jäänud juba pool miljonit postipakki

Koroonaviiruse puhangu tõttu ei suudeta Hiinas enam postipakke töödelda, mistõttu on teel Soome kinni jäänud juba pool miljonit postisaadetist.

Kuu aja jooksul tuleb Hiinast Soome keskmiselt miljon saadetist ja nüüd on Soome Posti andmetel pool sellest kinni jäänud. Põhjus on selles, et Hiina teatud piirkondades ei pääse inimesed tööle, mistõttu pole kedagi, kes tooteid valmistaks, pakendaks ja edasi transpordiks, vahendab Yle.

Postifirma Posti hinnangul aga Posti ise pakkide tulemata jäämisest ei kannata. Suurim kulu on see Hiina postifirmale, mis peab leidma uusi võimalusi sadetiste edastamiseks. Hiina post maksab selle eest, kui peab muutma pakkide teekonda.

Soome Posti kaalub samuti uusi võimalusi mööda maad, meritsi ja lendude abil. Valmis ollakse ka kõige hullemaks stsenaariumiks, kui kaubaliiklus üldse katkeb. Posti loodab, et suudab ka siis postipakke edastada. Samuti pole Posti jaoks probleemiks korraga suurte pakikoguste töötlemine, selleks on hea ettevalmistuse andnud jõulude aeg.

Kommentaarid
(Külastatud 424 korda, 1 külastust täna)