KUUM: Soomes vallandus gripiepideemia

Üle terve Soome on vallandunud gripiepideemia. Haigestuvad igas vanuses inimesed. Soome terviseameti andmetel liigub nii A- kui B-gripp.

Ametlikult on registreeritud 5730 A-gripi ja 837 B-gripi juhtu. See aga ei näita kogu pilti, sest enamus haigetest põeb haigust kodus ja neilt proove ei võeta, vahendab Iltalehti.

Tänavu on epideemia puhkenud aeglasemalt kui eelmisel aastal. Kõige rohkem on haigestunuid Põhja-Karjalas ja Soome lõunaosas Lahti ümbruses Päijät-Hämes. Mõõdukas on haigestumine Helsingis ja Uusimaal, Soome lääneosas Satakuntas, Lõuna- ja Ida-Savos ning Kesk-Soomes.

Veel pole teada, kas epideemia on oma tipu saavutanud või lisandub juhtumeid järgmisel nädalal suusapuhkuste ajal. Grippi esineb inimestel igas vanuses.

Influenssaepidemia on käynnistynyt koko maassa – 5 tapaa, joilla voit välttää tartunnan

Influenssaepidemia on käynnistynyt koko maassa. Tartuntoja on havaittu kaikenikäisillä. Influenssatapaukset ovat yleistyneet koko maassa, kertoo erityisasiantuntija Niina Ikonen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL). Terveyskeskuksissa influenssan takia käydään nyt useammin ja tartuntatautirekisteriin ilmoitetut influenssa A- ja B -löydökset ovat lisääntyneet. Tartuntatautirekisteriin on tähän mennessä ilmoitettu 5 730 influenssa A -löydöstä ja 837 influenssa B -löydöstä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,303 korda, 1 külastust täna)