KUUM: Soome streik laieneb – streikima hakkavad kõik Prisma poed, samuti hotelliteenindajad

Soome teenindustöötajate ametiühing PAM kavandab suurt, ligi 50 000 töötajat hõlmavat streiki kaubanduses ja kinnisvara hoolduses.

Kõigepealt hakkavad streikima Sipoo suur logistikakeskus Inex Partners Oy ja Prisma kauplused. Inex Partnersi streik algab teisipäeval, 18. veebruaril kell 6 hommikul ja lõppeb reedel, 21. veebruaril kell 24, vahendab Iltalehti.

Kuivõrd kaubandusfirmale SOK kuuluv logistikafirma varustab kõiki S-grupi poode, mõjutab streik kõiki S-grupi poode. Prisma poed streigivad kaks päeva. Streik algab neljapäeval, 20. veebruaril kell 6 hommikul ja  lõppeb reedel, 21. veebruaril kell 24.

Soome suuremates logistikakeskustes algab ületunnitöö keeld juba homme teisipäeval, 4. veebruaril. Streik mõjutab inimeste igapäevaelu väga olulisel määral, kuna kauplustes ei pruugi olla kõike enam saada. Mõned Prismad on üldse suletud.

Streigi põhjus on töötajate nn kiky tunnid (lisatöötunnid, mille eest tasu ei maksta), mille kaotamisest tööandjad kuuldagi ei taha.

Streik mõjutab ka hotelliteenindajaid alates 8. nädalast ehk 17. veebruarist. Streigivad hotellitöötajad Lapimaal, Põhja-Pohjanmaal, Kainuus, Kesk-Pohjanmaal, Pohjanmaal, Lõuna-Pohjanmaal ja Kesk-Soomes. Streik puudutab ettevõtteid ISS Palvelut, Lassila & Tikanoja, SOL Palvelut ja Coor Service Management LP. Lisaks mõjutab streik hotelle Scandic Rukahovi, Hotelli Ivalo, Sokos Hotel Eden ja Holiday Club Ruka Village. 8. nädal on Soomes talvine suusavaheaeg.

Työtaistelut laajenevat: kaikki Suomen Prismat lakkoon, hotellisiivoukseen häiriöitä hiihtolomaviikolla

PAM ry:n laajat lakot alkavat viikolla 8. Palvelualojen ammattiliitto PAM ry tiedottaa aloittavansa laajat lakot kaupan alalla ja kiinteistöpalvelualalla. Lakkojen piiriin kuuluu lähes 50 000 työntekijää. Ensimmäisenä lakkoon menevät muun muassa Inex Partners Oy:n käyttötavara- ja päivittäistavaralogistiikkakeskus Sipoossa sekä kaikki alueosuuskauppojen Prisma-myymälät. Inex Partnersin lakko alkaa tiistaina 18.

Kommentaarid
(Külastatud 1,692 korda, 1 külastust täna)