KUUM: Saksa teadlased tegid kindlaks, miks koroonaviirus on palju ohtlikum kui gripp

Värske Saksa teadlaste uuring väidab, et uus koroonaviirus on palju ohtlikum kui gripp, kuna püsib elujõulisena kuni 9 päeva. Tavaline gripiviirus on elujõuline kõigest 24-48 tundi.

Ajakirjas Journal of Hospital Infection avaldatud uuringust tuleb välja, et uus koroonaviirus on ukselinkidel või busside ja rongide käepidemetel elujõuline kuni 9 päeva, enam kui 4 korda kauem kui tavaline gripp.

Saksa arstid väidavad, et pikk eluiga muudab uue koroonaviiruse palju ohtlikumaks kui gripi. See puudutab eriti haiglaid, kus haigus võib tänu vastupidavusele kiiresti levida. Küll aga hävib viirus kiiresti, ühe minuti jooksul pärast tavaliste desinfitseerimisvahendite nagu Domestosega töötlemist.

Uuringu läbi viinud Greifswaldi ülikooli professor Günter Kampf ütles, et haiglates on ohu allikad ukselingid, samuti haigevoodite juures olevad häirenupud, siis voodilauad, voodiraamid ja muud asjad, mis on patsientide vahetus läheduses ja mis on tehtud metallist või plastikust, vahendab Nottingham Post.

Uuringust selgus, et koroonaviirus püsib toatemperatuuril elujõulisena kuni 9 ööpäeva. Keskmine aeg on 4-5 päeva. Madalal temperatuuril ja suure õhuniiskuse juures võib viiruse eluiga veelgi pikeneda.

Teadlaste väitel peab gripiviirus väljaspool inimorganismi vastu vaid 24-48 tundi, tavaline külmetusviirus aga kõigest paar tundi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,660 korda, 1 külastust täna)