KUUM: Rootsis Göteborgis tuvastati värske nakatumine koroonaviirusse

Rootsis Göteborgis tuvastati kolmapäeval, 26. veebruaril nakatumine koroonaviirusse. Nakatunu, 30ndates eluaastates mees on haiglas ja tunneb end hästi.

Isik on käinud Põhja-Itaalias ja haigestus kolm päeva pärast Rootsi naasmist. Tal on palavik ja hingamisteede põletik. Isik külastas nakkushaiglat, temalt võeti proov, mis näitas viirust, edastas Västra Götalandi terviseamet.

Mees on praegu ravil Sahlgrenska haigla nakkuskliinikus. ta tunneb end hästi ja on jälgimise all. Praegu selgitatakse seda, kellega isik on kokku puutunud.

Haiglas toimus eile nakatumise teemal pressikonverents. See oli teine nakatumise juhtum Rootsis, esimene oli 31. jaanuaril Jönköpingis, kui viirus tuvastati naisel, kes oli tulnud Hiinast Wuhanist. Rootsis peetakse nakkuse leviku tõenäosust madalaks, küll on aga kõrge tõenäosus, et roostlased on nakatunud mujal reisil olles.

Kommentaarid
(Külastatud 773 korda, 1 külastust täna)