KUUM: Rooma paavst haigestus

Rooma paavst Franciscus on haigestunud ja jätnud ära kõik töökohustused. Eile kolmapäeval oli paavst pidanud ilma näomaskita missat ning suudelnud inimesi, kaasa arvatud üht last Peetruse väljakul.

Pärast seda tekkis 83-aastasel paavstil äge köha. Praegu on ta Vatikanis oma eluruumides. Franciscusel puudub osa ühest kopsust, mille ta kaotas 20ndates eluaastates kodus Buenos Aireses, kus ta põdes tuberkuloosi, vahendab Mirror.

Paavst on olnud tavaliselt hea tervise juures ja pole oma ametikohustusi pidanud ära jätma. Itaalias on nakatunud koroonaviirusse üle 500 inimese ja 14 on surnud. Paavstiga kohtudes kandsid mõned inimesed näomaski.

Pope Francis, 83, taken ill and cancels event amid Italy coronavirus crisis

Pope Francis has been taken ill and cancelled an event at a Rome basilica as coronavirus locks down towns in northern Italy. The pontiff had earlier prayed for coronavirus sufferers on Ash Wednesday, and, while mask free, took time to shake hands and kiss worshippers, including a child, in St Peter’s Square at the Vatican.

Kommentaarid
(Külastatud 2,930 korda, 1 külastust täna)