KUUM: Paljud soomlased kahtlustavad, et on saanud koroonaviiruse

Koroonaviiruse levik maailmas ja soome naise nakatumine on pannud paljud soomlased kahtlustama, et on saanud koroonaviiruse nakkuse.

Näiteks Helsingi ja Uusimaa haiglasse on tulnud väga palju kõnesid inimestelt, kes kardavad, et on saanud koroonaviiruse, ütles Helsingi haigla nakkushaiguste peaarst Asko Järvinen. Tema sõnul on tekkinud juba teatud hüsteeria. Kahtlusi on väga palju. Iga gripijuhtumi puhul kahtlustatakse nüüd koroonaviirust, vahendab MTV.

Samas tunnistas Järvinen, et haiguse kiire levik maailmas on murettekitav. Praegu teadaolevalt aga koroonaviirus Soomes ei levi. Järvinen lisas, et Itaalias nakkuse saanud soomlannal polnud Soome naastes veel tõsisemaid haigusnähtusid.

Viiruse saanud inimene nakatab teisi juba enne haigustunnuste avaldumist, aga märksa vähem kui siis, kui haigusnähud välja löövad. Lähedasi inimesi on võimalik nakatada enne haigusnähtude ilmnemist.

Nakatunud soome naine tunneb end praegu hästi ja tal pole palavikku. Haige on paigutatud Helsingi haigla alarõhuga palatisse, mis on isoleeritud. Lisaks on kodus karantiinis kaks inimest, kes puutusid nakatunud naisega reisi ajal kokku. Need kaks on karantiinis nii kaua kui vaja. Kohalikud meedikud käivad neid igapäevaselt kontrollimas. Kui kummalgi neist tuvastatakse nakatumine, siis tegutsetakse vastavalt olukorrale. Kergemaid juhtumeid võidakse ka lasta kodus ravida, aga need inimesed tuleb teistest eraldada.

Kui Soomes puhkeb koroonaviiruse epideemia, siis pole haiglates nakatunute teistest eraldamine enam vajalik. Siis levib haigus juba avalikes kohtades ja töökohtadel.

Koroonaviiruse vastu veel niipea vaktsiini oodata pole, samuti pole haiguse tõrjeks erilist ravi. Patsiente ravitakse vastavalt nende haigusnähtudele. Mujal riikides on abi olnud näiteks HI-viiruse ja gripiravimite koos andmisest, aga Järvinen pole eriti lootusrikas selliste ravimite mõju osas. Nende ravimite puhul on tegemist lihtsalt üksikute katsetega, mille tõhusust pole võimalik kontrollida. Seetõttu pole teada, kas patsiendi olukord paranes tänu neile ravimitele või patsient lihtsalt tervenes. Üldiselt on viirushaigused sellised, millest inimesed ise tervenevad.

Kommentaarid
(Külastatud 4,644 korda, 1 külastust täna)