KUUM: Oslo haigla töötajal tuvastati koroonaviirus

Norra pealinnas Oslos on sealse ülikooli haigla töötajal tuvastatud koroonaviirus. Silmakliiniku töötaja on olnud kontaktis ligi 100 kolleegi ja patsiendiga.

Tegemist on arstiga, kes saabus hiljuti reisilt Itaaliast. Haigla on avanud usaldustelefoni, kuhu inimesed saavad oma murega helistada. Telefoniliinid on aga nii umbes, et inimesed on hakanud helistama haigla erakorralise meditsiini osakonda. Haigla palub, et silmakliiniku patsiendid ei helistaks EMO-sse, vahendab Aftenposten.

Haigla info kohaselt on silmakliiniku patsiendid enamasti eakamad inimesed, kelle jaoks koroonaviirus on ohtlikum. Enamus silmakliiniku patsiente aga pole väga haiged, näiteks pole nende seas vähihaigeid.

Nakatunud arstil avaldusid haiguse sümptomid nädalavahetusel, aga ta läks esmaspäeval tööle. Ta käis tööl ka teisipäeval. Arst oli teisipäeval küsinud, kas ta peaks laskma end kontrollida, aga talle öeldi, et ei pea, sest sümptomid olid väga leebed. Praegu on nakatunud arst kodus karantiinis.

Nüüd soovitatakse Norras lasta end enne tööle tulekut testida meedikutel kes on tulnud ohupiirkondadest. Norras on tuvastatud vähemalt 5 koroonaviirusse nakatumist.

Kommentaarid
(Külastatud 820 korda, 1 külastust täna)