KUUM: Koroonaviirus on jõudnud Iraani, Qomi linn on pandud karantiini

Koroonaviiruse kohta tulevad ärevad teated Iraanist Qomi linnast, kus on juba kaks surmajuhtumit ning teadaolevalt paljud nakatunud. Qomi linn Iraanis on pandud teadaolevalt karantiini.

Sotsiaalmeediasse on lekkunud video, kus teadaolevalt sõjavägi sulgeb Qomi linna viivaid maanteid ja tänavaid. Teadaolevalt suletakse Qomi linn Iraanis samamoodi nagu Wuhan Hiinas.

Linna sulgemise otsus tehti pärast seda, kui inimesed hakkasid peale koroonaviiruse uudiseid paaniliselt linnast põgenema. Kommentaarides on märgitud, et Qomis pannakse kinni koolid ja ülikoolid. Qom asub pealinna Teherani ligital, linnas elab 1,2 miljonit elanikku.

Teadaolevalt on haigusjuhtumeid Iraanis väga palju ning neid hakkas tulema alates pühapäevast. Võimud aga hoidsid infot kinni, kuna kardetakse, et inimesed ei julge viiruse hirmus minna valima reedel, 21. veebruaril toimuvatel üldvalimistel. Pärast surmajuhtumeid polnud aga võimalik enam infot kinni hoida.

Kommentaarid
(Külastatud 1,385 korda, 1 külastust täna)