KUUM: Koroonaviirus jõudis Itaaliasse, riigis on kuus raskelt haigestunut, kõik Lombardias

Koroonaviirus on jõudnud Itaaliasse ja seal on korraga tuvastatud kuus raskelt haigestunut, kõik riigi põhjaosas Lombardias.

Kõik nakatunud on ligi 40-aastased. Seoses nakkuse levikuga soovitatakse inimestel olla kodus ja vältida sotsiaalseid kontakte. Kokku on karantiinis ligi 250 inimest ja neid kõiki testitakse, vahendab ANSA.

Kuus nakatunut on kõik raskes seisus haiglas. Praegu püütakse selgitada, kas Codogno haiglasse viidud kolm nakatunut on seoses ülejäänud kolme nakatumise juhtumiga Lodis.

Tegemist on esimeste nakatumistega Itaalias pinnal, mis tähendab, et haiguse levik on jõudnud riigis uude faasi. Kui seni oli haigus sisse imporditud, siis nüüd levib tõbi kohapeal.

Esimene Itaalias nakatunu oli 38-aastane mees, kes sai haiguse sõbralt, kes saabus Hiinast. Teine nakatunu on 38-aastase mehe naine, kes töötab õpetajana ja on lapseootel. Kolmas inimene, kes haigusnähtudega haiglasse pöördus, on isik, kes puutus kokku 38-aastase mehega. Lapseootel õpetaja pole õpilastega kokku puutunud. 38-aastane mees on Lodi ligidal asuva Codogno haigla intensiivraviosakonnas.

Piirkonnas on suletud koolid, baarid, söögikohad, disko- ja tantsusaalid, mängupõrgud ja spordirajatised vähemalt kuni pühapäevani. 38-aastane mees on haiglas väga raskes seisus ja tal on tõsised hingamisraskused. Mees pöördus haigla vastuvõtuosakonda neljapäeval. Politsei on püüdnud tuvastada mehe liikumist eelneva 4 päeva jooksul, ta oli käinud jooksmas, läinud tööle, mänginud jalgpalli ning käinud kolmel õhtul väljas söömas. Mees töötab firmas Unilever, mis asub Casalpusterlengos – see koht on samuti karantiinis. 38-aastase mehe naiskolleeg on samuti viidud haiglasse Piacenzas.

Nii nagu mehe puhul, püüab politsei kindlaks teha, kus tema naine käis ja mida tegi. Naisel on olnud teadaolevalt vähem kohtumisi kui mehel. Mehe sõber, kellega ta koos einestas, viidi Milaano Sacco haiglasse. Sõber tunneb end paremini.

38-aastase mehe vanemate kodukohas Castiglione d’Adda’s lõpetatakse ettevalmistused karnevaliks ning kaalutakse koolide sulgemist. Mehega kontaktis olnud 60 inimesele kehtestati karantiin. Itaalia terviseminister Roberto Speranza sõitis samuti Lombardiasse ja korraldab seal asju. Terviseminister lasi karantiini panna kõik isikud, kes on viimase paari nädala jooksul naasnud Hiinast.

Itaalia peaminister Giuseppe Conte rõhutas samuti karantiini vajalikkust ning kutsus inimesi üles ettevaatlikkusele. Samas hoiatas peaminister paanika eest. Codogno ja kõrvalasuva Castiglione d’Adda elanikel on soovitatud püsida kodus ja vältida väljas käimist ning suhtlemist.

Praegu ei peeta veel vajalikuks jalgpallimängude ärajätmist Lombardias. Itaalias on lisaks karantiinis need itaallased, kes evakueeriti Wuhanist ning Jaapanist kruiisilaevalt Diamond Princess.

Coronavirus: Six people infected in Lombardy (4) – English Service

The first six people have been infected with the coronavirus in Italy, all in Lombardy, regional health councillor Giulio Gallera said Friday. They are all about 40. Gallera urged people to stay at home and avoid social contact. © ANSA

Kommentaarid
(Külastatud 1,638 korda, 1 külastust täna)