KUUM: Itaalias peatatakse arvete, maksude ja laenude tasumine

Itaalia koroonaviiruse kriisipiirkonnas peatatakse alates homsest esmaspäevast, 24. veebruarist valitsuse korraldusega arvete, maksude ja laenude tasumine.

Nii riigiettevõtetes kui erafirmades rakendatakse kaugtööd, mis tähendab kodus töötamist ilma, et sissetulek sellest väheneks. Väiksematele firmadele, kes kaugtööd ei suuda korraldada, on ette nähtud kompensatsioon, samuti füüsilisest isikust ettevõtjatele, vahendab Corriere della Sera.

Väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele pakutakse toetust valitsuse garantiifondist. Samu abinõusid kasutati pärast maavärinat mõned aastad tagasi.

Praegu pole võimalik veel täpselt hinnata viirusepuhangu mõju majandusele, aga kardetakse, et see viib majanduse langusse, kuna SKP balansseerib juba praegu nulli piiril. Praegu pole teada, kas eriolukord kestab mõned nädalad või mitu kuud.

Itaalias on oodata hulgaliselt koondamisi, kuna inimesed käivad väiksematest kohtadest tööle keskustesse, mis on suletud karantiini. Ametnikud ja koolide töötajad saadetakse palgalisele puhkusele.

Le misure per la “zona rossa”: sospese tasse, bollette e mutui Cassa integrazione per le imprese

il decreto Una prima risposta dovrebbe arrivare oggi lunedì, con un decreto legge. Negli undici Comuni della zona rossa, anche se la mappa potrebbe essere aggiornata, verrà sospeso il pagamento delle bollette, dei contributi, delle imposte e anche delle rate dei mutui.

Kommentaarid
(Külastatud 2,721 korda, 1 külastust täna)