KUUM: Hong Kongis tuvastati koroonaviirus koeral

Hiinas levinud kuulujutud lemmikloomade kaudu leviva nakkuse kohta leidsid tõestamist, kui Hong Kongis tuvastati koroonaviiruse nakkus ka nakatunud inimese koeral.

Hong Kongi võimude info kohaselt võeti koeralt üleeile koroonaviiruse proov ja see oli positiivne. Koera organismis oli viirus kergel kujul kas siis nakatumise või nakkusega saastunud keskkonna tulemusel.

Maailma Terviseorganisatsioon on seni kinnitanud, et pole tõendeid, et lemmikloomad oleks nakatunud või nakkust edasi kandnud. Nüüd aga selline asi juhtus ja esimesel lemmikloomal tuvastati koroonaviiruse nakkus.

Hong Kongi võimud pole veel välja selgitanud, kas koer on haige või lihtsalt viiruse kandja. Samuti pole teada, kas loom võib inimest nakatada.

Koer on pandud karantiini ja temalt võetakse täiendavaid analüüse. Koer on karantiinis niikaua, kuni tema proov on negatiivne. Nüüd soovitavad Hong Kongi võimud nakatunud inimestel võtta karantiini kaasa ka lemmikloomad. Loomade karantiin kestab 14 päeva sarnaselt inimestega ja neid jälgivad loomaarstid.

Hiinast saabunud teadete kohaselt on seal asutud lemmikloomi hävitama just kartusest, et nad võivad viirust levitada. Seni aga polnud tõendeid sellest, et loomad võiks ise koroonaviirusega nakatuda.

Detection of low level of COVID-19 virus in pet dog

Detection of low level of COVID-19 virus in pet dog *************************************************** A spokesman for the Agriculture, Fisheries and Conservation Department (AFCD) said today (February 28) that a pet dog had been tested weak positive to COVID-19 virus.

Kommentaarid
(Külastatud 577 korda, 1 külastust täna)