KUUM: Hiina kompartei juht Xi Jinping on kadunud, liiguvad igasugused jutud

Hiina liider ja kompartei juht Xi Jinping on juba kuus päeva olnud avalikkuse eest kadunud ja tema kohta on hakanud liikuma igasugused jutud.

Viimane kord oli Xi avalikkuse ees 28. jaanuaril, kui ta arutas koos Maailma terviseorganisatsiooni peadirektori Tedros Adhanom Ghebreyesus’ega Hiina tegevust seoses viiruse tõrjumisega, vahendab Taiwan News.

Hiina juhtkonna tegevus on salastatud ja sellest antakse teada ainult Hiina riigimeedia vahendusel. See, et Xi pole Hiina riigitelevisioonis mitme päeva vältel üles astunud, on väga harukordne ning on pannud liikuma igasugused jutud.

Esmaspäeval, 3. veebruaril oli Hiina televisioonis eetris küll lõik Hiina Kommunistliku Partei poliitbüroo tegevusest, aga seal ei näidatud Xi-d. Xi asemel on olnud avalikkuse ees Hiina teine mees, peaminister Li Keqiang. Arvatakse, et Xi püüab endalt tähelepanu ära juhtida, et teda ei hakataks süüdistama, kui asi väga viltu veab.

Koroonaviirus on suur väljakutse Hiina keskvõimule, mida tugevdati 2012. aastal, kui Xi Jinping võimule tuli. Viiruse koldeks oleva Wuhani linnapea Zhou Xianwang on öelnud, et ta ei saanud inimesi informeerida, kuna selleks pidi tulema luba Pekingist.

Kommentaarid
(Külastatud 880 korda, 1 külastust täna)