KUUM: Hiina enam ei eita, et uus koroonaviirus on bioloogiline relv, mis pääses lahti Wuhani sõjaväelaborist

Hiina võimud enam ei eita, et uue koroonaviiruse puhul on tegemist bioloogilise relvaga, mis pääses lahti Wuhani 4. taseme bioohutusega sõjaväelisest laborist.

Hiina suursaadik USA-s Cui Tiankai ei eitanud, et tegemist võib olla bioloogilise relvaga. Selle peale ollakse USA-s väga nördinud, sest hiinlased hoidsid pikka aega infot kinni.

Viirus hakkas levima juba detsembri algul ja see oli Hiina võimudele teada. Hiina esindajad käisid detsembris Washingtonis Valges Majas, sõlmisid kokkuleppeid ja midagi ei rääkinud. Siis käisid Hiina esindajad jaanuari lõpus suurima delegatsiooniga Davosi majandusfoorumil, kuigi Hiinas oli olukord juba väga hull. USA-s tunnevad inimesed end petetuna, vahendab Fox Business.

Nüüd tuli välja info, et viirus võis alguse saada relvade tootmise laborist ja Hiina võimud seda enam ei eita. Seda peetakse põhjuseks, miks USA terviseameti esindajaid pole seni Hiinasse asja uurima lastud.

USA presidendi nõunik Peter Navarro ütles intervjuus telekanalile Fox, et haiguse põhjused tuleb välja selgitada ning Hiina võimud panna vastutama, aga seda ei pea tegema kohe, sest praegu on tähtis haigusele piir panna. Navarro ütles, et ta on ise varem prognoosinud, et Hiinast võib alguse saada suur viiruse epideemia, arvestades seda, kuidas Hiinat juhitakse. Navarro tunnistas samas, et teda väga üllatas, et Hiina saadik ei vastanud küsimusele, kas tegemist võib olla bioloogilise relvaga.

Kommentaarid
(Külastatud 130,951 korda, 3 külastust täna)