KUUM: Euroopa nakkuskeskus hoiatab koroonaviiruse leviku eest Euroopas

Euroopa nakkuskeskus ECDC tegi täna, 23. veebruaril seoses koroonaviiruse kiire levikuga Itaalias avalduse, milles hoiatab viiruse leviku eest mujal Euroopas.

Nakkuskeskuse juht Andrea Ammon andis teada, et ECDC on olnud ühenduses Itaalia võimudega ning neile antakse vajalikku nõu ja abi. Ühtlasi on ECDC kontaktis Euroopa Komisjoni ja Maailma Terviseorganisatsiooni Euroopa osakonnaga. ECDC teeb koostööd kõigi Euroopa Liidu liikmesmaadega, et tagada vajalik abi.

Olukord muutub kiiresti ja lähimate päevade jooksul tuleb tõenäoliselt juurde nakatumisi nii Itaalias kui mujal Euroopa Liidus. Itaalias on võetud tarvitusele vajalikud meetmed nakkuse leviku takistamiseks, kaasa arvatud kogunemiste keelustamine, lasteaedade ja koolide sulgemine ning näomaski kandmise nõue avalikes kohtades.

ECDC statement on the rapid increase of COVID-19 cases in Italy

In the last 24 hours, the Italian Ministry of Health confirmed an increasing number of COVID-19 cases, including two deaths, clustered in two regions in Northern Italy as well as single cases in other regions in Northern Italy.

Kommentaarid
(Külastatud 3,314 korda, 1 külastust täna)